Er Peters Is økologisk?

Peters Is er 100% økologisk. JA - alt fra fløden til frugten og de andre naturlige ingredienser der indgår. Vi arbejder efter princippet om at skaffe råvarer tættest muligt fra hvor vi producerer, men med øje for kvaliteten på råvaren. Du kan derfor være sikker på at der er brugt mindst mulig energi ved forarbejdning.

Alle ingredienserne er økologiske, men derudover vælger vi også, i stort omfang, at indkøbe Fair-Trade.

Dermed giver vi en håndsrækning til den lille producent.

Hvorfor er emballage/bæger i PAP?

Peters Is har valgt at bruge den emballagetype som vi mener har den mindste indvirkning på miljøet. Der er heftig debat omkring emballagetyper og deres indvirkning. Det er dog vores overbevisning at vi hellere bruger en emballage skabt af materialer der er dyrket og som bliver genbrugt, frem for rene plastemballager.

Hvor meget indeholder et bæger?

Et bæger Peters Is indeholder 500ml. eller ½l. Dette er målt i volumen. Alt is får indpisket luft for at isen ikke bare er en solid klods. Der er dog stor forskel på hvor meget luft de forskellige is producenter tilfører.

Derfor er vægten afgørende for hvor meget indhold du reelt får.

Peters Is indeholder 750g. for hver liter.

Et bæger Peters Is indeholder omkring 375g. is. Til sammenligning indeholder mærker som f.eks. Carte Dor & Premier 400 - 450g. is i deres standard bæger.

Langt den største del af dessert is på det danske marked indeholder 50% luft - eller mere! Luft er jo et prisbilligt alternativ.

Er der nok til 2-4 personer når man køber et bæger?

Peters Is er "drøj" i anvendelse. Det betyder du får en større oplevelse i en mindre mængde. Som det

gælder for en lang række kvalitetsprodukter er smagsoplevelsen mere intens og nydelsen større.

Hvor mange varianter findes der?

Der er pt. fem unikke isvarianter – Blåbærtærte, Hindbærtrifli, Lakrids & hvid chokolade, Chokolade og Danmarks bedste Vanilje is.

De lidt specielle frugtvarianter er med kagestykker. Blåbærtærte er med mørdej og Hindbærtrifli er med markronstykker. Alle kagestykker er naturligvis økologiske.

Hvor kommer kagestykkerne i Peters Is fra?

Alle kage-dele kommer fra Emmerys, som har været samarbejdspartner gennem alle de år Peter har lavet is. Deres indstilling til kvalitet og økologi passer godt - og så bager de bare godt brød.

Hvor kommer fløden fra?

Den økologiske fløde henter vi helst hos Thise mejeri. Vi har dog oplevet meget store prisudsving på fløde, som har gjort at vi i perioder har købt hos andre økologiske mejerier.

24