Anretning med Peters vaniljeis til 4 personer

Vanilje

1 bæger Peters vaniljeis

Vand

4 spsk. Sukker

150 g. frisk ananas, skåret i tern

100 g. frisk mangofrugt, skåret i tern

50 g. soltørrede dadler i strimler

Frisk mynte

Evt. lidt citronsaft

Franskbrød

Lidt smør

 

 

Bring 1 dl. vand og 4 spsk. sukker i kog. Kom 150 g. friske ananastern i og kog dem et par min. Tilsæt 100 g. skrællet mangofrugt i tern og 50 g. soltørrede dadler i strimler. Lad salsaen køle af og vend lidt hakket frisk mynte i. Smag evt. til med citronsaft. Skær tynde skiver franskbrød i trekanter. Smør dem på begge sider med lidt smør og drys med sukker. Rist brødskiverne på en tør pande - ca. 2 min. på hver side. Anret ananassalsaen på 4 tallerkener med is, de lune stykker brød og pyntet med mynteblade.

Peters nøddevafler og mørk chokolade is til 4 personer

vaflerChokolade

1 bæger Peters is med nøddevafler og mørk chokolade

1 1⁄4 dl. piskefløde

85 g. mørk chokolade

2 pærer

1 kugle syltet ingefær

 

Bring 11⁄4 dl piskefløde i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt, efter ca. 1 min., 85 g mørk chokolade i mindre stykker. Rør til chokoladen er smeltet og cremen er glat. Skræl 2 pærer - gem lidt skræl til pynt.

Fjern kernehusene og skær pærerne i tynde både. Skær en kugle syltet ingefær i helt tynde skiver. Anret chokoladecremen på 4 tallerkener med pærebåde, is, ingefær og pyntet med pæreskræl i tynde strimler.

Anretning med Peters chokoladeis til 4 personer

chokolade

 

1 bæger Peters is Chokoladeis

2 dl. friskpresset appelsinsaft

1 vaniljestang

3 spsk. Rørsukker

2 appelsiner

50 g. ristede hasselnøddekerner (ristet i ovn ved 150° i 20 minutter- skallen nulres af med viskestykke) 

Bring 2 dl. friskpresset appelsinsaft, en flækket, strimlet vaniljestang og 3 spsk. rørsukker i kog i en gryde. Kog saften uden låg til der er ca. 1 dl. tilbage. Skær 2 appelsiner i fileter og overhæld dem med den varme sirup. Lad kompotten køle af. Anret appelsinkompotten på 4 tallerkener med is og grofthakkede, ristede hasselnøddekerner.

Peters hindbærtrifli is til 4 personer

hindbaertrifli

1 bæger Peters is med hindbærtrifli

1⁄2 cantaloupmelon

5 spsk. sød, hvid portvin

50 g. splittede smuttede mandler

lidt smør

125 g. hindbær

125 g. brombær

 

Skræl 1⁄2 cantaloupmelon og skær den i mindre stykker. Overhæld melonen med 5 spsk. sød, hvid portvin og lad det trække i en times tid. Rist 50 g splittede, smuttede mandler i lidt gyldent smør. Anret melonstykkerne på 4 tallerkener sammen med hindbær og brombær - lige dele, is og de ristede mandler.

Anretning med Peters blåbærtærte is til 4 personer

blåbaertaerte

1 bæger Peters is med blåbærtærte

vand

75 g. flormelis

2 kanelstænger

2 tsk. citronsaft

250 g. friske blåbær

Flødeskum

Citronmelisseblade

 

Bring 1 dl. vand, 75 g. flormelis, 2 flækkede kanelstænger og 2 tsk. citronsaft i kog. Kog sukkerlagen et par min. og hæld den over 250 g. friske blåbær. Lad bærrene trække en times tid. Anret blåbærrene på 4 tallerkener sammen med is, lidt flødeskum og citronmelisseblade.

SERVERING

Ofte spiser man kage med is – men Peters is er is med kage og udgør en dessert i sig selv.

Isen fungerer rigtig godt sammen med frugt. Peter anbefaler friske eller syltede syrlige frugter, f.eks. mandarin eller vindruer.

Skal det være rigtigt festligt har Peter fået lavet nogle serveringsforslag. Se billedegalleriet i midten og læs serveringsforslagene på bloggen.

Brug af Peters is

Den enkleste måde at åbne låget på, er ved at trykke opad på kanten af låget hele bægeret rundt. Så holder låget faconen og kan bruges ti genlukning af bægeret.

 

Optøning

Hvis du kun vil servere en del af bægerindholdet, tager du isen ud af fryseren, venter et par minutter, til isen er lige blød nok til, at du kan tage et par kugler og stiller derefter straks bægeret tilbage i fryseren. På den måde smelter kun en lille del af isen og der dannes langt færre iskrystaller når den ikke tør så meget og derfor vil den genfrosne is fortsat være af høj kvalitet.

Hvis du kan forberede serveringen af et helt bæger Peters is, så tag det ud af fryseren og stil det i køleskabet i 20-40 minutter inden serveringen- kortere om sommeren end om vinteren- det giver optimal smag og ensartet konsistens. Den uspiste del af isen vil så være mindre velegnet til genfrysning.